dissabte, 25 de juny de 2016

EL CARABASSÓ QUE NO ES MENJA :)

Us preguntareu perquè tenim una varietat de carabassó que no es menja al nostre hort ???:)  la resposta és molt senzilla la  LUFFA  és una varietat de carabassó que destaca per l'esponjositat del seu fruit.  D'aquesta varietat s'obtenen esponges vegetals!!!:)

És una varietat  que li costa molt de germinar...,  l'any passat vam  sembrar varies llavors al maig que no van prosperar  i vam tornar a sembrar al juny...  finalment van créixer dues plantes precioses que podeu observar a la foto. També es caracteritza perquè s'enfila mooolt, necessita una bona estructura de canyes. Els fruits fan molt de goig.

El fruit s'ha de deixar assecar a la planta i  un cop collit ....bé,  hem provat dos procediments:
  - Un és deixar que s'assequi completament embolicat en paper.  En aquest cas se'ns van fer malbé alguns fruits que es van podrir, doncs treien molta humitat i s'havia de canviar sovint el paper. Pensem que vam collir els fruits una mica tard, cap a l'octubre i  després d'alguna pluja... i potser van agafar humitat?!
  -  L'altra procediment és deixar el fruit en aigua un parell de dies i després es penja perquè s'assequi. Tampoc no va funcionar molt bé, creiem que perquè el lloc on es van deixar per assecar no era prou assolellat.
Bé però al final  vam aconseguir alguna esponja...!! aquí les podeu veure després d' intentar blanquejar-les amb suc de llimona!! ( Per cert, són de llavors de les "Refardes")


Van molt bé, rasquen una mica però fan un bon massatge !!

Així doncs,  aquesta temporada ho hem tornat a provar.  De les llavors que vam treure n'hem fet planter i hem aconseguit que en creixéssim tres. Però al cap de poc de ser trasplantades a l'hort van desaparèixer.  Preveient la situació ja vam sembrar directament a terra quatre llavors que quedaven de les Refardes  i ens n'han crescut tres!
Una l'hem eliminat perquè ens ha agafat alguna malaltia , però n'hi ha una  de molt alta que dóna voltes per les canyes i una altra de més petita però que va creixent. i ja s'enfila força...  Ja posarem fotos  i explicarem com ha anat.!!! 

A reveure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada