diumenge, 17 de juliol de 2016

Participant en la conservació de varietats locals


Enguany el grup de l'hort hem decidit apostar pel conreu de varietats locals. Des d'una perspectiva local la nostra contribució a la biodiversitat ha de passar per la recuperació i promoció del conreu de varietats pròpies del Vallès. El col·lectiu "La panotxa" de Palau de Plegamans ens ha proporcionat llavors recuperades de dos tipus de tomàquets: Rosa Ple de Palau i Pera Gros de Caldes. Aquestes dues varietats les hem afegit a les dues de llavors de Les Refardes: tomàquet de penjar Mala Cara i Pometa.

Ens fa especial il·lusió poder disposar de llavors de les dues varietats del Vallès. I volem aprofitar l'ocasió per donar les gràcies a la Míriam i el Jonatan de "La Panotxa" per la feina que fan i per oferir-nos part de les seves llavors gratuïtament.

Us deixem un enllaç perquè podeu consultar el projecte que porten endavant. La pàgina de facebook està plena de notícies interesants.

Web de La Panotxa      i també a:    Facebook de la Panotxa

Les nostres tomaqueres estan en creixement:

Rosa Ple de Palau

Pera gros de Caldes
De moment hem observat que les dues varietats es comporten de forma molt diferent. La Rosa Ple fa una planta més exuberant de fulles llargues i horitzontals. La Pera Gros plantes de port més alta i amb tendència a assecar-se les fulles inferiors. Haurem d'aprendre a treballar-les de forma diferenciada ( sembla que la Rosa Ple és més sensible a la manca de calci i alguns tomàquets s'ennegreixen per la part inferior... )

Ja tenim ganes de tastar-los... i de començar a fer banc de llavors per poder distribuir-les.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada