dijous, 26 de novembre de 2015

Resum Primavera 2015Després de molt temps de no publicar notícies de l’hort ens hi tornem a posar amb la voluntat de donar-li més continuïtat. Ho fem amb un post que teníem pendent de la primavera passada.
Aquest any vam tenir molt en compte fer unes estructures sòlides de canya per a les mongeteres ja que l’any passat, degut al vent i unes canyes velles , van patir una mica.  Vam collir les canyes al mes de gener i les vam deixar assecar. Vam fer estructures de quatre canyes lligades a dalt.
Vam fer una partició dels bancals per fer-los més estrets i poder treballar-hi millor ( ara fan menys d’1 metre d’amplada.) En algun cas les plantes van ocupar algun espai dels passadissos entre bancals però no va suposar cap problema important.
Aquesta primavera passada vam tenir dos problemes importants que ens van afectar de cara a la collita:
  1. No vam disposar dels fems de cavall que havíem tingut altres anys i vam fer servir d’una altra hípica ( pitjor aspecte i massa madur). Això ens va portar a un abonat amb poca “força”  i que no va acabar d’activar el compostador com d’altres anys.
  2. El segon gran problema va estar en la manca d’aigua de rec. La sequera, i sembla que l’ús massa intensiu d’altres regants, van deixar la bassa de rec exhausta diverses vegades amb l’estrès hídric per a les plantes que això representa. Finalment vam regar tres dies a la setmana ( quan no hi havia tall ) i algunes plantes ho van patir.

En la línia de millorar aquest darrer problema , de protegir el terra del sol i per estalviar-nos feina de desherbar vam fer una capa de cobertura amb palla. Els resultats van ser bons. Ens va semblar que la terra conservava millor la humitat i que ens estalviava una mica de feina de treure herbes adventícies.
Vam fer una plantació variada i extensa fent ús de molta llavor pròpia. Carbasses, carbassons, síndries, melons, tomàquets, cogombres... van créixer de plantes conreades en anys anteriors (en el cas del carbassó la llavor pròpia va resultar no viable).
Tot i així, els problemes d’abonament i rec van provocar que no poguéssim obtenir els resultats productius d’altres anys. De entre tot, però, cal destacar les carbasseres que van ser tot un èxit  i les síndries que també van funcionar força bé.

Què tenim pendent per la primavera que ve?

Repassar el rec, tornar amb el “multxing”, collir més canyes, i fer un abonat a consciència a base de fems de cavall i el nostre propi compost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada