diumenge, 30 de març del 2014

Companys. Molestos però companys

Igual que la temporada passada vam fer una entrada sobre el maneig que fem de les adventícies, aquest any us expliquem com estem intentant fer fora dos molestos companys del nostre hort. Que ningú es molesti, que no són hortelans els que molesten són un o uns talps que es dediquen a fer de miners per sota les nostres plantes i pugons que s'han decidit a que les nostres faves no tinguin el creixement i l'aspecte que nosaltres voldríem.

Pel talp avui hem fet servir el sistema de les ampolles enterrades. Com la de la figura. Hem enterrat 5 ampolles a la vora dels forats que han fet els talps. Diuen que no els agrada com resonen i marxen. Ja us direm què passa.

Respecte dels pugons hem preparat un parell de litres d'aigua amb "sabó". Volíem sabó potàssic però ens van convèncer de fer una prova amb sabó líquid fet a partir de " clofolles de nous del sabó". Ens han dit que clofolles d'una planta de l'Índia es poden fer servir com a sabó i que van bé ( i no són cares). No ho hem provat perquè avui plovia. Ho provarem demà passat i també direm com ha anat.

A reveure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada